Back to Question Center
0

Zano Kubva Semalt: Nzira Yokubvisa Sarudzo dzeSpam Akaiswa Pamusangano weMasikirwo

1 answers:

Примањето на досадни пораки и реклами во вашата е-адреса и пошта може да биде навистина досадно. Некои од е-пораките испратени на вашата e-mail адреса ви овозможуваат да бидете ранливи на опасност од злонамерни хакери. Цела веб-страница на организацијата може да се симне со кликнување на е-мејл за е-пошта, најчесто наречена несакана пошта. Несаканите пораки ги пренасочуваат крајните корисници на малициозни сајтови, каде што лесно се манипулираат со награди што се легитимни - ray ban club round buy. Безбедноста на вашиот веб-сајт треба да биде ваш приоритет.

Кога се дел од фишинг измама, спам пораките и пораките се многу опасни. Фишинг измама манипулира со компјутерските корисници да кликнат на линкот кој бара да ги пополни своите информации за банкарските детали.

Јулија Вашнева Селталт Високи менаџер за успех на купувачи, ве предупредува дека спамерите допираат до голем број корисници на компјутери со испраќање на голем број пораки со цел постигнување на следното:)

  • Ширење на закани и злонамерен малициозен софтвер
  • Изврши фишинг измами со единствена цел за пристап до деталите за кредитна картичка и лозинките на сметката
  • Изработка на некои долари од корисниците на компјутери кои одговараат на нивните пораки

Совети за тоа како да се заштитат од фишинг измама и спам пораки

Корисниците на компјутерите можат да го намалат бројот на спам-пораки испратени до нив од страна на спамери со ставање во практика следните совети изнесени од Semalt професионалци.

Ја преземам јавната адреса за е-пошта

Јавната е-пошта се користи главно за разговор и регистрирање на јавни форуми. Компјутерските корисници кои ја користат оваа адреса на е-пошта можат да го намалат бројот на спам-пораки со користење на различен број е-адреси, често, и привремено користење на овие е-адреси.

Одржување на прелистувачите ажурирани

Користењето на најновите верзии на прелистувачи помага да ги блокирате спамерите да ви испраќаат голем дел од несаканите пораки. Ажурираните прелистувачи лесно ги откриваат несаканите пораки во споредба со верзиите што имаат застарен рок.

Користење на приватни е-мејл адреси

Вашата приватна е-адреса треба да се користи за доверливи цели. Вашето корисничко име и комбинација на лозинка треба да бидат доволно силни за да ги разочараат хакерите од погодување. Ангажирање на професионалци за следење на безбедноста на компјутерот ви држи во подобра позиција, не само што не избегнувајќи да бидат хакирани, туку исто така блокирање на спамери за да избегнете примање несакани е-пораки сега и тогаш.

Размислете за користење филтри против измама

Користењето на компјутер со инсталиран анти-малициозен софтвер помага да блокирате спамери од вас да ви испраќаат спам-пораки. Користете врвна верзија со анти-малициозен софтвер со опции за заштита од спам и безбедносни карактеристики за да бидете безбедни.

Примањето на несаканите пораки секој ден може да биде таква непријатност. Одржувањето на вашиот компјутер во најновата верзија со врвни верзии против малициозен софтвер е најдобра опција за одење. Избегнувајте да кликнувате на е-пораки без да ја проверите легитимноста на испраќачот за да бидете безбедни. За да се намали бројот на спам-пораки испратени од вас од спамери, избегнувајте да одговарате на несаканите е-пораки и избегнувајте да кликнете на лажни пораки за отпишување испратени од напаѓачите. Често се менува и вашата е-адреса. Работата со една адреса за е-пошта претставува голем ризик за крајниот корисник на компјутерот. На пример, спамери постојано се погодува за комбинации додека сеуште се обидуваат да ја преземат контролата врз вашиот прелистувач.

November 28, 2017